open source website maker


Over mij...

Als (onderzoeks)journalist en ervaringsdeskundige op het gebied van thuiszitten zet ik me in voor ouders van (verborgen) thuiszitters. Mijn motto is simpel: Help de ouders, dan help je het kind. 

Het taboe op thuiszitten is nog altijd enorm. Veel ouders raken geïsoleerd door machteloosheid en schaamte wanneer hun kind om welke reden dan ook (tijdelijk) niet naar school gaat. Dat is niet meer van deze tijd en ronduit destructief.

Het is mijn doel is om ouders van thuiszitters te ondersteunen onder andere door bijeenkomsten te organiseren waar ouders elkaar kunnen treffen. Om de awareness rond thuiszitten te vergroten hou ik presentaties onder ander bij gemeenten en ga ik geregeld in gesprek met beleidsmakers zoals wethouders, raadsleden, leerplichtambtenaren, jeugdwerkers, jeugdpsychologen en natuurlijk ouders en hun kinderen. Dit om samen te kijken wat ouders en hun thuiszittende kinderen kan helpen en op welke manieren we thuiszitten kunnen voorkomen.
Ik ben op de barricaden geklommen om een lans te breken voor ouders van thuiszitters en hun kinderen. Doet u mee? Door uw verhaal (anoniem) te delen helpt uw andere ouders van thuiszitters. U maakt op deze manier duidelijk aan ouders dat er meer kinderen zijn die thuiszitten, met elk hun eigen verhaal.


Ik ben niet de enige, en u bent dat ook niet…


Graag tot ziens!


Monique de Mijttenaere


Journalist en ervaringsdeskundige ouder op het gebied van thuiszitten

Bijeenkomst

Regelmatig organiseer ik een bijeenkomst om ervaringen te delen:

KLIK OM U AAN TE MELDEN